Copenhagen Django Quartet

Introduktion

Livlig og charmerende swingmusik fra 30'ernes Paris. Musikken er iørefaldende og melodisk og kan både bruges som dansemusik og som baggrundsmusik, og vil med garanti skabe god stemning til fester og receptioner. 

Copenhagen Django Quartet er inspireret af den legendariske fransk-belgiske guitarvirtuos Django Reinhardt.

Den akustiske rytmeguitar og kontrabassen lægger sammen en swingende og medrivende puls, mens guitar og saxofon leverer energiske og melodiske improvisationer.

Book Copenhagen Django Quartet her..

Baggrund

Django Reinhardt (1910-1952) voksede med en guitar mellem hænderne og musikken i blodet, og sammen med sin familie rejste han europa tyndt mans hans spillede dag og nat.

Han formåede med stor succes at forene sigøjnernes folkemusik med den amerikanske jazz, der indtog europa - og især Paris - i 20'erne og 30'erne.  

Derfor er mange af kendte numre som All of me, I can't give you anything but love og Them there eyes, en fast del af gypsy jazzens repertoire.

Men udover det, er Django kendt for at have komponeret en masse originale numre. Fra glade swing numre, hvor man mærker energien og glæden fra 30'ernes Paris til smukke, melankolske ballader, hvor de store følelser får frit løb.       

Under en ulykke blev han forbrændt over en stor del af kroppen - her i blandt venstre hånd, hvor han mistede følingen i lille- og ringfinger. Han udviklede en ny teknik, hvor spillede sine soloer med pege- og langefinger. Utroligt nok formåede han fortsat at spille lynhurtigt! 

Begge dele kan man se i videoen forneden, som er en af de få videooptagelser af Django.

I dag er gypsy jazz enormt populær og i de fleste større byer findes der foreninger og jamsessions, hvor musikere mødes for at jamme og feste i Django Reinhardts ånd.

Bjørn Fred Jensen I Denmark I tlf: 52894106 I Guitarbjorn